Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

4η Εθελοντική Αιμοδοσία 2013




Η σημασία του εθελοντισμού
Η 5η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού. Στις δύσκολές ημέρες που περνάμε, είναι πολύ αναγκαίο να αυξηθεί το κίνημα της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, υπερβαίνοντας τα πολιτικά και οικονομικά όρια που πολλές φορές χωρίζουν τους ανθρώπους. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να κτιστεί μια κοινωνία γεμάτη αλληλεγγύη.

            Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας, από το 2007 που ιδρύθηκε έχει ευαισθητοποιήσει αρκετά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και έδωσε το έναυσμα σε άλλους συλλόγους να ξεκινήσουν αντίστοιχη προσπάθεια, με απώτερο σκοπό όλων την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης αίματος στο νομό μας. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να εξετάσουν με πιο τρόπο θα μπορούσαν να προσφέρουν λίγη αγάπη προς τον συνάνθρωπο, είτε μέσω του Συλλόγου μας, είτε μέσω άλλων εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας σε διάφορους τομείς.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 08:00, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, ο Σύλλογος μας οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία και μας υπενθυμίζει :
·    Το αίμα δεν παράγεται, αλλά μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο,
·    Το αίμα είναι δώρο ζωής,
·    Ένας δεν φτάνει, χρειάζονται πολλοί,
·    Κάθε σταγόνα μετράει
·    Κάθε σπίτι και ένας αιμοδότης