Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

3η ΕΚΔΡΟΜΗ Σ.Ε.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στις  22,23  & 24/4/2016 πραγματοποιήθηκε η 3η Εκδρομή του Συλλόγου μας για τις ΣΠΕΤΣΕΣ , ΥΔΡΑ , ΠΟΡΟ .
Η διαμονή μας έγινε στο Πόρτο Χέλι στο Ξενοδοχείο Nautica Bay , το οποίο παρείχε στα μέλη μας άριστες υπηρεσίες. Από το λιμανάκι του Ξενοδοχείου μας  , την επόμενη ημέρα  με το καραβάκι του καπετάν Γιάννη ξεκινήσαμε την κρουαζιέρα μας , αρχικά , για την νήσο Ύδρα.

Έγινε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό μουσείο , του νησιού με την μεγάλη ιστορία και απαράμιλλη ομορφιά. Αξίζει να αναφέρουμε μερικά από τα πολλά  εκθέματα τους , όπως η καρδιά του Μιαούλη (φυλάσσεται ταριχευμένη), αντίγραφο του πλοίου των μπουρλοτιέρηδων (ευρηματικός σχεδιασμός) της εποχής οι οποίοι  με θάρρος  και αυτοθυσία ανατίναζαν τα τουρκικά πλοία καθώς και πλήθος προσωπικών αντικειμένων ηρώων της εποχής. Εδώ θα πρέπει  να αναφέρουμε το όνομα ενός λαοφιλή και ήρωα του νησιού , τον  ¨Αντώνη Οικονόμου¨ ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του νησιού ενάντια στον Τουρκικό στόλο , που δυστυχώς η ιστορία «ξέχασε» να αναφερθεί.
Επίσης , ιερά άμφια και επίχρυσα αντικείμενα του 14ου & 15ου αιώνα , εικόνα της Παναγίας με αγκαλιά τον εσταυρωμένο Ιησού (Παναγία του Χάρου), το ευαγγέλιο της κυρά Φροσίνης  κ.α πλούτισαν με γνώση και εντυπωσιακές εικόνες όλα τα μέλη μας.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τις Σπέτσες όπου η ξενάγηση μας στο σπίτι της αρχόντισσας του νησιού Μπουμπουλίνας, ιστορικά και βιογραφικά , θα μας μείνει αξέχαστη.
Το πρωί της 24ης επισκεφθήκαμε τον Πόρο , ένα νησί το οποίο με έκπληξη  μας έδωσε μια όμορφη και διαφορετική εικόνα από αυτή που αρχικά, πιστεύαμε. Εδώ, η κύρια ξενάγηση μας, έγινε εν πλω  , μια προσφορά του γραφείου τουρισμού ΕΥΘΥΜΙΟΥ TRAVEL, που δεν ήταν στο πρόγραμμα της εκδρομής, για το οποίο τους ευχαριστούμε.


Σ΄αυτήν την τριήμερη εκδρομή μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε όλα τα μέλη μεταξύ μας, να επικοινωνήσουμε ανταλλάσσοντας απόψεις δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα φιλικό, το οποίο εκφράστηκε με διασκέδαση και χορό σε ταβέρνα στο Πόρτο Χέλι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ως διοργανωτές της εκδρομής, ότι όσοι συμμετείχαν ψυχαγωγήθηκαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ξεκουράστηκαν και απόλαυσαν μια εκδρομή με ωραίες εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για αρκετό διάστημα.

Καλή αντάμωση στην επόμενη εκδρομή του Συλλόγου μας!!!




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου